Čestitka biskupa Petra mons. Radošu

            Preuzvišeni gospodine, dragi don Bože!

            S radošću sam primio vijest da Te je papa Franjo imenovao Varaždinskim biskupom. U ime cijele Hvarske biskupije i u svoje osobno ime čestitam Ti na imenovanju i povjerenju koje Ti je iskazao Sveti Otac.

Uvršten si u zbor apostolskih nasljednika i Crkva Te šalje upravljati i posvećivati Božji narod, te svjedočiti i propovijedati Radosnu vijest Isusa Krista blago i ustrajno, hrabro i jasno, upravo onako kako je to činio i sv. Alfons Maria Liguori, biskup i crkveni naučitelj, čiji spomendan Crkva danas slavi. Uvjeren sam da će Ti Tvoje dosadašnje iskustvo biti od pomoći u pronalaženju prave riječi i pravoga načina kojim ćeš predvoditi svećenike, redovnike i redovnice i sav narod Božji Varaždinske biskupije, koja ti je povjerena, u širenju i izgradnji Kristova kraljevstva.

Čestitku Ti upućujem i u ime djelatnika Ustanova i Ureda Hrvatske biskupske konferencije i radujem se Tvojem doprinosu u radu Hrvatske biskupske konferencije.

Neka Te na tom putu prati zagovor Blažene djevice Marije na nebo uznesene, sv. Marka Križevčanina i bl. Alojzija Stepinca.

            Jamčeći Ti svoje molitve za uspjeh Tvoga služenja, srdačno Te i bratski pozdravljam u Gospodinu.

✠ Petar Palić

hvarski biskup

generalni tajnik HBK